De geschiedenis van ons bedrijf begon lang geleden,
in 1955.

Een terugblik

Mijn naam is Manfred Jacobs. Sinds 2005 ben ik directeur van Jacobs Elektro Groep. Een echt Bredaas familiebedrijf. Ik ben inmiddels de derde generatie. De geschiedenis van ons bedrijf begon lang geleden, in 1955. Toen heette het nog Electro Technisch Installatie Bureau W. Jacobs-Buitendijk. In de namen die volgden, zoals Fa. Jacobs en Zn, Jacobs Elektro en het huidige Jacobs Elektro Groep, bleef de naam ‘Jacobs’ de verbindende schakel. Dit is ons familieverhaal:

Winkel in witgoed, bruingoed en verlichting

“Mijn opa, Wim Jacobs Sr., was loodgieter en elektricien. Hij startte in 1955 op het Valkeniersplein in Breda een bedrijf in wit- en bruingoed en verlichting. Oma runde de winkel, opa verzorgde de elektrotechnische werkzaamheden bij klanten. Hij installeerde het wit- en bruingoed, hing lampen op en verrichtte kleine installatieklussen. Elektrotechniek trok opa meer dan loodgieterswerk.”

Focus op goed en degelijk installatiewerk

“De zaken gingen goed. Al snel had opa vier mensen in dienst. Toen hij op 57-jarige leeftijd overleed, nam mijn vader, Wim Jacobs Jr., de zaak over. Hij besloot de zaken groter aan te pakken. Met de winkel had hij niets, maar oma wilde deze graag aanhouden. En zo geschiedde het. Mijn vader richtte zich op goed, degelijk installatiewerk en bouwde een mooie klantenkring op.”

Van Valkeniersplein naar Keermanslaan, en in 2015 naar Minervum

“De tak van mijn vader liep zo goed, dat hij in 1980 achter de winkel aan het Valkeniersplein een pand bijbouwde. Na een jaar of tien werd ook dit te krap. Op de plaats waar vroeger de brandweerkazerne van het Ginneken stond, kon mijn vader een stuk grond kopen. In 1990 verhuisde hij naar het nieuwe pand aan de Keermanslaan. Maar ook dit pand werd op een gegeven moment te krap. Daarom zijn wij in 2015 verhuisd naar een gloednieuw pand op het Minervum. Het is een markant bedrijfsgebouw, ontworpen door Oomen Architecten.”

Derde, voortvarende generatie Jacobs

“In 1992 kwam ik in het bedrijf. In 2005 nam ik de zaak van mijn vader over. Met dezelfde ambitie bouw ik nu voort op dat wat mijn vader tot stand heeft gebracht. Anno 2013 hebben we onze activiteiten fors uitgebreid. Ons team is groter geworden, de klantenkring groeit en we zijn ‘groen’ gegaan. Kortom, we zijn klaar voor de toekomst!”

Meer informatie over Jacobs Elektro Groep?

Lees meer over Jacobs Electro Groep, onze medewerkers en diensten: elektro, domotica, beveiligingssystemen, duurzame oplossingen en service en onderhoud. Of bekijk onze projecten.